5 de gener del 2011

Una imatge val més que mil paraules

En aquest text de J. Tuson titulat Una imatge val més que mil paraules, podem veure que, quan es parla d’una imatge, normalment es pot equiparar a una paraula, però quan tenim una paraula no sempre la podem equiparar a una imatge.

Això també passa amb els sentiments, ja que tu pots expressar amb paraules com et sents, o una sèrie de valors, però no ho pots fer amb imatges, ja que tenen una capacitat discursiva limitada. Les imatges mostren fragments de la realitat mentre que amb les paraules construïm una seqüència de fets, i per aquest motiu es por dir que les paraules poden desvetllar imatges mentals sense límit.

Un exemple bastant clar d’aquestes coses que hem esmentat pot ser un parell de persones que viuen en països diferents que quan es troben en un punt i s’han de comunicar com que no s’entenen ho han de fer per gestos.
Un altre exemple podria ser una mare amb el seu bebè que no parla, però que per la manera de plorar sap en tot moment què li passa.

El text també ens explica que la humanitat porta més de 100.000 anys parlant sense parar, i que és això el PARLAR el que ens diferencia de la resta d’espècies de la terra, ja que per exemple els ximpanzés i nosaltres tenim un 99% de similituds, i el que ens diferencia és que nosaltres parlem.

Per tant, la frase que vam triar nosaltres com a conclusió, és la següent: les paraules i les imatges tenen la mateixa importància, amb la diferència que amb les paraules es poden expressar coses que amb les imatges no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada